Opgezet door gezamenlijke christelijke kerken in Haarlem e.o.

Onze tips voor een mooi boek of mooie film

 

Onze medewerkers hebben de volgende tips voor een goed boek of een mooie film: 

 

 

Wim:

Rode Papaver van Els Florijn is een aangrijpend verhaal over de verschrikkingen in een noodhospitaal achter het front tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het gaat over Anna, een jonge vrouw die met een spraakgebrek moet leven en met de afwijzing door de gemeenschap waarin ze leeft. Twee verhaallijnen, prachtig verweven. Een verhaal om in één ruk uit te lezen (deed ik ook). Het houdt je vast. Een absolute aanrader!

 

 

Ida:

De 40dagenkalender van Tear is een mooie manier om naar Pasen toe te leven. Iedere dag is er een overdenking met aan de achterkant een tip of aandachtspunt om bij stil te staan of gewoon om uit te voeren. De tekst is geschreven door acht min of meer bekende Nederlanders met als hoofdthema: 'Geworteld zijn in je geloof'. Vanuit deze basis kun je uitgroeien tot een stevige boom die vrucht kan dragen en waarmee je anderen kunt helpen.  Daarvoor komt de tekst uit Jeremia 17 en Psalm 1.

Hinke:

Stilte van Shusaku Endo: Een indringende roman over geloof, vertwijfeling en verlossing. Een aangrijpend boek over lafheid en over schuld.

 

 

 

Pieter:

Het boek "Oorspronkelijk" met als ondertitel "overwegingen bij schepping en evolutie" van Dr. M.J. Paul is een zeer interessant en goed te lezen boek.

 

 

Michèl:

‘Het Hooglied’, door F.W. Schwartz. Vers voor vers behandeling van dit Bijbelboek waarin de relatie tussen de bruid, haar Bruidegom Jezus Christus en degenen die niet de bruid zijn behandeld wordt. Het Bijbelboek is heel rijk aan geestelijke beeldspraak die dan ook uitgelegd wordt m.b.v. de Bijbel en in een register op een rijtje wordt gezet. Ook het werk van de bruid voor en nadat zij haar onsterfelijk lichaam ontvangt, zoals beschreven in dit Bijbelboek, wordt behandeld. Met recht een studieboek.

‘Het boek voor onze tijd’, door F.W. Schwartz. Deze verklaring van het Bijbelboek Openbaring voert u in de uitleg door de hele Bijbel (de Bijbel verklaart immers zichzelf) en door de kerkgeschiedenis tot 1872, het jaar waarin dit boek geschreven is. Op grond van Opb. 1:1,10,19 legt dit Bijbelboek namelijk uit wat er in de kerkgeschiedenis na de Hemelvaart van Jezus Christus zal gebeuren. Gebruik makend van twee beschrijvingen van de kerkgeschiedenis (van Loon; Guers) wordt dit aangetoond. De periode na 1872 wordt ook beschreven, uitgaande van de verklaring van de geestelijke beeldspraak tot 1872. Zaken die zich nu afspelen en ook die nog gaan gebeuren worden, leesbaar voor de gemeente (zoals de ondertitel luidt) behandeld. Een uiterst actueel studieboek!

Basisbijbel’, de Bijbel in makkelijk Nederlands. De Bijbel waarin alle verzen van de Statenvertaling in makkelijk Nederlands zijn geschreven. Geschikte combinatie van dicht bij de brontekst blijven en begrijpelijk Nederlands

 

 

 

 

 

Nel:

Diverse (spannende) boeken van Frank Peretti: 

'De duisternis aanwezig‘

'Licht door de duisternis'

'De profeet'