Kerstverhalen Pod

Bodar, Antoine

EAN: 9789021143743
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands
Hoogte: 137 mm
Breedte: 217 mm
Dikte: 17 mm

   Leverbaar

ISBN: 9789021143743 

Auteur: Antoine Bodar 

Titel: Kerstverhalen | Midprice
Ondertitel: gekozen door Antoine Bodar 

Flaptekst:
De Kersttijd is de periode waarin mensen eens te meer nadenken over leven en dood, vriendschap en geborgenheid, vrede en tevredenheid, onschuld en zuiverheid. Zij worden even (bijna) als kinderen die elkaar gunnen kunnen. Antoine Bodar ontdekte Kerstverhalen die ertoe doen en stelde zijn eigen bundel samen.
Dit boek bevat het échte Kerstverhaal (Jesus is geboren in Bethlehem, God wordt mens), een persoonlijke inleiding van Antoine Bodar over het Kerstgevoel, over zijn eigen herinneringen aan Kerstmis en over het gemeenschappelijke in veel Kerstverhalen. De gekozen verhalen zijn verdiepend naar thema en literair naar vorm. De bundel is bedoeld voor christenen en voor belangstellende ongelovigen van alle leeftijden en kan elk jaar weer ter hand worden genomen. Opgenomen zijn, naast het Kerstevangelie zoals Lucas en Matteüs dat hebben beschreven, verhalen van Leo Tolstoj, Anton Tsjechov, Maxim Gorki, Ernest Claes, Gerard Walschap, Anna Blaman, Ed. Hoornik, Godfried Bomans, Bertus Aafjes, Heinrich Böll en Vonne van der Meer.
Prof. dr. Antoine Bodar is priester, kunsthistoricus, schrijver en gasthoogleraar Christendom, cultuur en media aan de Katholieke Theologische Faculteit Utrecht. Hij woont in Rome.

  EAN :9789021143743
  Auteur : Bodar, Antoine
  Uitgever :Meinema, Uitgeverij
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :137 mm
  Breedte :217 mm
  Dikte :17 mm
  Voorraad :Beschikbaar