Koffie Met Kardemom

€22,99


EAN: 9789033801150
Publicatiedatum:  13-09-2016
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands

  Niet bestelbaar

Ze zijn welvarend en graag gezien in de high society van Basra, Irak, de christelijke broers Saliem en Jamil Safi en hun echtgenotes, de zussen Merjam en Roza. Het is de tijd van het Britse mandaat over Irak. In de jaren die volgen verandert het leven van de familie onherkenbaar – de zonen en dochters gaan studeren, worden verliefd en trouwen, ze worden politiek actief in een klimaat van toenemende repressie. Hoe blijven de familieleden in voor- en tegenspoed vasthouden aan de waarden die hen zo na aan het hart liggen: liefde, geloof, hoop en trouw? 

Koffie met kardemom is een familiekroniek in romanvorm, een literair werk met autobiografische elementenis.
Deze roman dompelt je onder in een kleurrijke cultuur. Het vertelt het verhaal van het Iraakse volk, vanuit het perspectief van een christelijke familie. 

Auteur
De uit Irak afkomstige auteur Ghada Sukkar (kwam in 1987 al naar Nederland) schrijft uit eigen ervaring. Ze roept een wereld op die tot de verbeelding spreekt, schrijft over mensen van vlees en bloed die het leven in alle hevigheid beleefd, gedeeld en doorgegeven hebben. Ghada is civiel ingenieur en werkte als landenmanager voor Irak bij de christelijke hulpverleningsorganisatie Dorcas. Ghada werkt momenteel op het hoofdkantoor van Dorcas Nederland op het gebied van strategische relaties.

  EAN: 9789033801150
  Auteur: 
  Uitgever: Ark Media
  Publicatiedatum:   13-09-2016
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Voorraad: Niet bestelbaar