Maand van de bijbel

De Bijbel – het meest verkochte boek ter wereld – is al eeuwenlang een onophoudelijke en onvoorstelbaar rijke inspiratiebron voor talloos veel mensen en daarmee van onschatbare waarde voor onze cultuur. Tijdens de Maand van de Bijbel zetten we deze inspirerende bestseller op de agenda om er samen in te duiken, eruit te lezen en verhalen en ervaringen met elkaar te delen.

Van 24 januari tot en met 14 februari 2020 gaat de eerste Maand van de Bijbel van start. Er zal onder meer een event zijn met workshops rond de Bijbel bij de Abdij van Egmond, een essay van de hand van Jacobine Geel, acties in boekhandels en aandacht in de pers. De Bijbel – het meest bekende en meest gelezen boek ter wereld – zal in deze periode voortaan jaarlijks in de schijnwerpers staan.

Jacobine Geel schrijft speciaal voor deze eerste Maand een persoonlijk essay over de plaats van Bijbel in haar leven en over de ontwikkeling die ze daarin heeft doorgemaakt. Ook deelt zij daarin haar visie op het belang van de Bijbel in het publieke domein.

Tijdens het start-event op 24 januari en op diverse andere momenten en plaatsen in het land zullen praktische workshops zijn rond de Bijbel, zoals ‘zingen met de Bijbel’, ‘luisteren naar het voorlezen van de Bijbel’, ‘Tafelen met de Bijbel’, ‘wandelen met de Bijbel’, ‘lectio divina en het overschrijven van de Bijbel’. Het is de wens van de organisatoren dat hiermee door heel het land een vuur wordt aangewakkerd om te participeren en samen van de inspiratie te proeven en plezier te beleven met de Bijbel.