A Beautiful Day In The Neighborhood

€ 14,99

  Toevoegen aan verlanglijst

EAN: 8712609634662
Publicatiedatum:  17-07-2020
Formaat: Hardback
Taal: onbepaald

   Niet bestelbaar

Tom Hanks portretteert meneer Rogers in A Beautiful Day in the Neighborhood, een actueel verhaal over vriendelijkheid die zegeviert over cynisme, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een echte vriendschap tussen Fred Rogers en journalist Tom Junod. Nadat een afgematte tijdschriftschrijver (Emmy-winnaar Matthew Rhys, 2018 beste acteur in een dramaserie, The Americans) een profiel van Fred Rogers krijgt toegewezen, overwint hij zijn scepticisme en leert hij over vriendelijkheid, liefde en vergeving van Amerika's meest geliefde buurman.


De echte Fred Rogers was een gewijde presbyteriaanse predikant die geloofde dat de show van zijn kinderen een soort preekstoel was, van waaruit hij Jezus 'boodschap van onvoorwaardelijke liefde en grenzeloze barmhartigheid predikte (zij het zonder Jezus' naam te noemen). Deze film bevat niet alleen die boodschap, maar verwijst ook naar het stille geloof dat eronder schuilgaat.


We zien Fred bidden, soms tot Lloyds ongemak. Zijn Bijbel verschijnt een paar keer. En als hij met een stervende man praat, vraagt ​​hij of de man voor hem bidt. Als Lloyd zegt dat Fred dat aardig vond om te doen - wetende dat deze kleine daad van geloof de stervende man een gevoel van doel zou geven - kijkt Fred hem verbijsterd aan: iedereen die doormaakt wat die stervende kerel doormaakt, moet vooral dicht bij God, zegt Fred.

  EAN: 8712609634662
  Auteur: 
  Publicatiedatum:   17-07-2020
  Formaat: Hardback
  Taal: onbepaald
  Voorraad:  Niet bestelbaar