EAN: 9789023970705
Publicatiedatum:  29-09-2016
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 96

    POD (Beschikbaar als print-on-demand.) , leverbaar vanaf 29/09/2016

Geloven is niet gemakkelijk of vanzelfsprekend. Integendeel, geloven is een risicovolle tocht met hoogte- en dieptepunten. Het is een pelgrimsreis met God.

In het bijbelboek Hebreeën wordt de levensreis van Abraham en Sara gezien als een model voor de pelgrimsreis die je als gelovige aflegt. Voor de schrijver van Hebreeën zijn zij vooral toonbeelden van geloof. In Genesis, het bijbelboek waarin hun levensgeschiedenis wordt verhaald, zijn inderdaad veel voorbeelden van groot geloof te vinden. Maar in Genesis worden Abraham en Sara ook beschreven als heel gewone mensen - als de vader en moeder van alle niet zo gelovigen.
Uit de geschiedenissen van Abraham en Sara blijkt dat geloven een zaak is van geduld. God moet veel geduld met hen hebben vanwege hun gebrek aan vertrouwen. Zij moeten op hun beurt veel geduld hebben met God, want van de dingen die Hij belooft, valt vaak weinig of helemaal niets te zien. Toch blijven zij pelgrims met God.
In twaalf bijbelstudies worden de geschiedenissen uit Genesis gevolgd. Daarbij komen thema's aan bod als gehoorzamen, ongeloof, rouwen en Gods leiding zoeken - thema's uit het leven van alledag. Een bemoedigend boek voor hedendaagse pelgrims.

Arjan Markus is predikant van de Pelgrimvaderskerk in Rotterdam-Delfshaven en schreef eerder 'Adieu God' en 'Heel het leven'.

  EAN: 9789023970705
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   29-09-2016
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 215 mm
  Breedte: 135 mm
  Dikte: 11 mm
  Gewicht: 162 gr
  Voorraad:  POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal bladzijden: 96