Hoogtepunten in het Heilige land


Nederlands | 24-07-2019 | 96 pagina's

9789023971160

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 14,50


 Voorraad informatie

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Dompel jezelf onder in de betekenis van iconische plaatsen zoals Jeruzalem, Bethlehem en Kapernaüm. Twaalf boeiende bijbelstudies, perfect voor bijbelkringen of als voorbereiding op een Israëlreis.

Tekst achterflap

Jeruzalem, Bethlehem, Kapernaüm, Jericho: plaatsen die tot de verbeelding spreken. Het is een ontdekkingstocht om van zulke plaatsen na te gaan welke gebeurtenissen zich daar hebben afgespeeld. Dat levert verrassende en aansprekende verbanden op.

Wie de strategische ligging van Kapernaüm op zich laat inwerken, begrijpt opeens waarom Jezus daar zo vaak was. Wie de geschiedenis van de Olijfberg voor ogen heeft, leest het verslag van de hemelvaart met andere ogen. Wie zich realiseert hoe dicht Bethlehem bij Jeruzalem ligt, begrijpt opeens dat de herders uit de Kerstgeschiedenis geen gewone herders waren, maar fokkers van Paaslammeren.
Zo heeft elke plaats een eigen boodschap. Dit inspirerende boek bevat twaalf bijbelstudies over plekken in het Heilige Land. Het is te gebruiken in bijbelkringen, maar is ook een uitstekende voorbereiding voor een reis naar Israël. Meer informatie vindt u op www.hoogtepunteninhetheiligeland.nl

René van Loon is predikant van de hervormde wijkgemeente De Samaritaan in Rotterdam en bezoekt regelmatig Israël. Eerder publiceerde hij bij uitgeverij Boekencentrum 'Kerk voor de buurt - zo kun je als kerkelijke gemeente iets betekenen voor je dorp of wijk' en 'Gaan voor God - de uitdaging van radicaal christen-zijn'.

Details

EAN :9789023971160
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Publicatie datum :  24-07-2019
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :136 mm
Dikte :12 mm
Gewicht :179 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :96