EAN: 9789026160790
Publicatiedatum:  29-11-2022
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 208

   Niet bestelbaar

Matilda kan heel goed leren, maar haar ouders behandelen haar als een lastpak. Ze bedenkt slimme straffen voor hen. Als het hoofd van school haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda iets bijzonders.

Matilda is een van de meest geliefde kinderboeken van Roald Dahl.

Matilda is briljant. Ze kan geweldig goed leren. Toen ze anderhalf was kon Matilda al praten als een volwassene, met 3 jaar kon ze lezen, en al vóór ze 5 was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens en Hemingway.
Maar haar ouders vinden haar maar lastig en behandelen haar als een onderkruipsel. Matilda besluit dat het tijd is voor actie. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, juffrouw Bulstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets heel bijzonders kan.

‘Roald Dahl blijft onverminderd populair.’ – de Volkskrant

‘Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.’ – VPRO-gids

Roald Dahl (13 september 1916 – 23 november 1990) is een van de beroemdste kinderboekenschrijvers ter wereld. Hij schreef meer dan vijfentwintig boeken.

Dahls kinderboeken zijn verfilmd en bekroond, en ze worden door kinderen over de hele wereld gelezen. Met De fantastische Meneer Vos won Roald Dahl een Zilveren Griffel in 1972. Daar bleef het niet bij, want Roald Dahl mocht nog vier keer een Zilveren Griffel ontvangen: met Daantje, de wereldkampioen in 1977, met Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier in 1979, met De Griezels in 1982 en met De GVR in 1984.

Roald Dahl won maar liefst drie keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury: met Matilda (1989), Ieorg Idur (1991) en De Minpins (1993).

Roald Dahl schreef al zijn boeken in een schuurtje op zijn landgoed in Great Missenden, een dorp niet ver van Londen. Het schuurtje was oud en smoezelig, en verre van luxueus. Dahl zat er in een oude kapotte leunstoel, met zijn benen in een slaapzak rustend op een koffer. Zo zat hij iedere dag van tien uur tot halfeen te schrijven. Vervolgens ging hij lunchen en uitrusten, en van vier uur tot halfzes schreef hij weer verder. Dahl schreef altijd met een potlood op geel lijntjespapier dat hij helemaal uit New York (Amerika) liet komen. Wanneer zijn prullenbak met oud papier vol was, gebruikte hij het papier om een kampvuur te maken.

Quentin Blake was Dahls favoriete illustrator om mee samen te werken. Zelf zegt Roald Dahl hierover: ‘Het zijn meer de tekeningen van Quentin dan mijn eigen beschrijvingen die de personages tot leven hebben gebracht.’

Over Roald Dahl

‘Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.’ – VPRO-gids

  EAN: 9789026160790
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   29-11-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 214 mm
  Breedte: 140 mm
  Dikte: 21 mm
  Gewicht: 317 gr
  Voorraad:  Niet bestelbaar
  Aantal bladzijden: 208


Boekhandel


Stichting Bijbel-In Kennemerland
Gasthuisvest 17a
2011 ET Haarlem
KvK: 34053649
  023-5321622
  info@bijbelin.nl

Openingstijden

U bent van harte welkom in onze winkel.
Even een nieuw boek in de hand hebben, een jaardagboek doorbladeren, een cadeau uitzoeken, een nieuwe NBV21 kiezen, de achterflap van een nieuwe roman lezen!
We verheugen ons er op om u in de winkel te ontvangen
De winkel is elke zaterdag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag open van half 10 tot 5 uur.

Lukt het even niet om langs te komen of wilt u liever op afstand bestellen? Ook daarmee steun je ons enorm. Dat kan op de volgende manieren:
Via onze webshop (www.bijbelin.nl)
Per e-mail (info@bijbelin.nl)
Telefonisch (023-5321622)
Via whatsapp (https://api.whatsapp.com/message/UY3BPJQ4IEQCL1)

U kunt uw bestelling eventueel ook laten bezorgen. Voor Haarlem en naaste omgeving brengen we geen bezorgkosten in rekening. Zo mogelijk geven we uw bestelling persoonlijk bij u af.
Buiten Haarlem rekenen we voor bestellingen tot 30 euro wel bezorgkosten (€2,95).

Meer informatie kunt u vinden op onze Website of in onze winkel (Gasthuisvest 17a, Haarlem, tel. 023 – 532 16 22).

       

Klantenservice

Heeft u een vraag?
De klantenservice helpt u graag en is bereikbaar via info@bijbelin.nl

De Bijbel-In is een Christelijke boekhandel. In onze winkel beperken we ons daarom tot 'christelijke' artikelen. Boeken met een niet- of anti-christelijk karakter zult u in de winkel niet aantreffen.
Ook op de website proberen we die norm zo goed mogelijk te hanteren. Helaas kunnen we dat niet altijd voorkomen, omdat de inhoud van de website vanuit een externe catalogus wordt gevuld.

Wanneer u via de webshop met een cadeaukaart wilt betalen geldt sinds 1 juli 2020 de regel, dat maximaal €50,= met een cadeaukaart betaald mag worden. De rest van het bedrag zal via IDEAL moeten worden voldaan.
Dit is het gevolg van de Europese anti-witwasrichtlijn AMLD5, die in de Nederlandse wetgeving is geïmplementeerd in de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme).
De wetgeving heeft uitsluitend betrekking op aankopen via de website en dus niet wanneer u in de winkel met een cadeaukaart wilt betalen.