EAN: 9789026623516
Publicatiedatum:  16-06-2020
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 416

    Leverbaar

‘Bij mij ben je veilig’ van Sharon Cameron is een historische roman over een jong meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog dertien joden op zolder verborgen hield.

De Amerikaanse Sharon Cameron woont met haar gezin in Nashville en heeft verschillende bestsellers op haar naam staan. Haar hobby’s zijn boogschieten, door stoffige oude boeken bladeren, nadenken over het verleden en haar eeuwige zoektocht naar geheime doorgangen.

‘Bij mij ben je veilig’ van Sharon Cameron is het waargebeurde verhaal van de jonge Stefania Podgórska, die tijdens de Tweede Wereldoorlog dertien joden op zolder verborgen hield, onder de ogen van de nazi’s.

Het is 1943, en Stefania werkt bij de joodse familie Diamant in hun winkeltje. Als de nazi’s de stad binnenvallen verandert alles. De joodse familie moet in het getto gaan wonen, en Stefania blijft achter in het huis van de familie Diamant. Er kloppen joden bij haar aan om onder te duiken, en Stefania doet er alles aan om hen verborgen te houden en van voedsel te voorzien. En dan, op een kwade dag, wordt er op de deur geklopt. De nazi’s confisqueren het huis en er komen Duitse verpleegsters in het onderste deel van het huis wonen… Een krachtig, hoopvol en ontroerend verhaal over een jonge vrouw die bovenmenselijke moed toont.

  EAN: 9789026623516
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Vertaler:  Henriette de Wildt
  Publicatiedatum:   16-06-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 140 mm
  Breedte: 215 mm
  Dikte: 32 mm
  Gewicht: 499 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 416