Papieren paradijs

Het waargebeurde verhaal van een domineesvrouw die in 1845 emigreerde naar exotisch Suriname

EAN: 9789029730679
Publicatiedatum:  02-03-2021
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 400

    POD (Beschikbaar als print-on-demand.) , leverbaar vanaf 02/03/2021

'Papieren paradijs' van Marlies Medema vertelt het waargebeurde verhaal van een domineesvrouw die niet naar Suriname wil emigreren. Maar toch drijven de ambities van haar man, dominee Arend van den Brandhof, haar in 1845 de oceaan over. Hij gelooft dat het leven in Suriname beter is dan in Nederland, dat op dat moment zo goed als failliet is. In Suriname wil hij een plantage stichten, waar boeren op een eerlijke manier producten kunnen verbouwen voor de rest van de bevolking. Anna houdt van hun leven in Nederland en wil niet weg. Maar na jaren van voorbereiding en echtelijke ruzies is de emigratie uiteindelijk toch een feit.

Wanneer Anna en Arend met hun gezin en een paar honderd boeren in Suriname aankomen, wacht hun een grote teleurstelling. Het land van belofte blijkt een onherbergzame jungle. Hoe moet Anna hier een goed leven opbouwen voor haar gezin en zichzelf?

In dit indrukwekkende debuut vertelt Marlies Medema het indringende verhaal van een sterke vrouw die onder de meest moeilijke omstandigheden moet overleven en toch haar eigen waarden behoudt.

'Een prachtige, zintuiglijke roman over een onbekend stukje geschiedenis.' - Corien Oranje

Een meeslepende historische roman, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van domineesvrouw Anna Pannekoek, die in 1845 tegen haar zin naar Suriname emigreerde.

Marlies Medema is eindredacteur en crossmediaal redacteur van het vrouwenmagazine Eva. Tijdens een reis naar Suriname stuitte ze op het verhaal van Anna Pannekoek. Ze dook samen met haar man in de archieven en wist al snel dat ze Anna's levensverhaal op papier wilde zetten. Zo ontstond 'Papieren paradijs', haar debuutroman.

  EAN: 9789029730679
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   02-03-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 215 mm
  Dikte: 33 mm
  Gewicht: 519 gr
  Voorraad:  POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal bladzijden: 400