De witte roos


Nederlands | 17-05-2024 | 352 Bekijk inkijkexemplaar

9789029730891

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 23,99 € 15,00


 Voorraad informatie

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Een unieke historische roman over het verzet tegen de nazi's in het Duitsland van de Tweede Wereldoorlog.

Tekst achterflap

'De witte roos' van Amanda Barratt vertelt het waargebeurde verhaal van een groep studenten die zich verenigden onder de bezielende naam Die Weisse Rose om zich in het geheim te verzetten tegen het bewind van de naziregering.

München, 1942. Sophie Scholl laat zich aanvankelijk meevoeren in de droom van een nieuw Duitsland, totdat ze de waarheid achter Hitlers daden begint in te zien. Samen met een aantal andere studenten begint ze de verzetsgroep Die Weisse Rose.

Annalise Brandt is de dochter van een SS-officier die naar München is gekomen om kunst te studeren. Ze is opgevoed met het idee dat Adolf Hitler de door God uitverkoren leider van Duitsland is. Maar hoe beter ze Sophie en haar vrienden leert kennen, hoe meer ze de nazipropaganda in twijfel begint te trekken. Het is het begin van een dubbelleven: overdag studeren, 's nachts antinazipamfletten verspreiden.

Alles verandert wanneer de Gestapo hen op het spoor komt, en alle leden van de groep de consequenties van hun ontrouw aan het regime onder ogen moeten zien.

Biografie

Amanda Barratt schrijft meeslepende historische romans die zijn gebaseerd op gedegen research. In haar vrije tijd brengt ze graag een bezoekje aan musea, waar ze zich helemaal kan onderdompelen in de geschiedenis. Eerder schreef ze De witte roos en Dietrich, mijn liefste.

Details

EAN :9789029730891
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Publicatie datum :  17-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :140 mm
Dikte :35 mm
Gewicht :517 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :352