Rode anjer


Nederlands | 07-03-2024 | 336 Bekijk inkijkexemplaar

9789029736350

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 Voorraad informatie

   POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
Korte beschrijving/Annotatie

In een Amerika dat bol staat van raciale onrechtvaardigheid, klassentegenstellingen en de Eerste Wereldoorlog vechten twee vrouwen voor hun dromen in een aangrijpende historische roman.

Tekst achterflap

In ‘Rode anjer’ van Laila Ibrahim zijn May en Naomi onlosmakelijk met elkaar verbonden omdat hun grootmoeders samen opgroeiden op een plantage. Nu is het 1915 en belooft de twintigste eeuw sociale veranderingen en gelijke kansen. May verlangt ernaar te trouwen, maar haar droom valt al snel in duigen. Naomi heeft net een huis gekocht, maar wordt niet geaccepteerd door haar witte buren. Ondertussen zet de Eerste Wereldoorlog de verhoudingen in het land op scherp. In het tumult van een veranderende natie steunen de twee vrouwen elkaars zoektocht naar bevrijding en waardigheid.

Biografie

Laila Ibrahim woont met haar gezin in een kleine gemeenschap in Berkeley, Californië. Veel van haar inspiratie haalt ze uit ervaringen met multiraciale ontwikkelingspsychologie. Uit deze ervaringen vloeide het verhaal van Mattie en Lisbeth voort. ‘Rode anjer’ is het vierde deel in de serie De eerste krokus.

Details

EAN :9789029736350
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Vertaler : Susanne Castermans-Nelleke
Publicatie datum :  07-03-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :140 mm
Dikte :27 mm
Gewicht :422 gr
Status :POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
Aantal pagina's :336
Reeks :  De eerste krokus