Tussenhuids


Nederlands | 16-01-2024 | 304 pages

9789044654363

Paperback / softback


  Lees alvast enkele pagina's en de achterflap

€ 22,50

  Toevoegen aan winkelwagen
 Voorraad informatie

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Een confronterend debuut over wat het betekent om door andere mensen geleefd te worden en wat er overblijft wanneer je alleen verder moet.

Jaren na de verdrinkingsdood van haar vader gaat Moia op vakantie met haar schoonfamilie. Haar vriend Seppe, zijn tweelingzus Frêle en hun ouders vormen een warm en stabiel gezin en Moia zweeft daar ergens tussenin. Haar onvermogen om op zichzelf terug te vallen zorgt ervoor dat ze de wereld om haar heen door steeds troebeler water waarneemt. Wanneer ze plots een verloren foto op de zolder van haar moeder terugvindt en haar buikgevoel over de nieuwe collega verwaarloost, wordt Moia geconfronteerd met de impact van verhalen. Hoe wat gezegd wordt niet noodzakelijk waar is, hoe wat waar is niet zomaar wordt geloofd en hoe alles wat niet gezegd wordt, als het erop aankomt, ook niet lijkt te bestaan.

In deze ontroerende coming-of-ageroman staat centraal welke onvermijdelijke invloed ouders hebben op hun kinderen, hoe verwoestend loyaliteiten kunnen zijn en hoe gevaarlijk het is om niet opgemerkt te worden, ook niet door jezelf.

Lene Beelen (1988) is psycholoog en psychoanalytisch psychotherapeut vanuit freudiaans-lacaniaans kader. Tussenhuids is haar debuutroman.


Details

EAN :9789044654363
Auteur: 
Uitgever :Prometheus, Uitgeverij
Publicatiedatum :  16-01-2024
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :199 mm
Breedte :126 mm
Dikte :28 mm
Gewicht :352 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :304