Zoveel liefde

historische roman over Betsy Groen van Prinsterer

EAN: 9789051944372
Publicatiedatum:  24-04-2018
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands
Hoogte: 153 mm
Breedte: 228 mm
Dikte: 38 mm
Gewicht: 656 gr
Aantal bladzijden: 448

    Leverbaar

Historische roman over Betsy Groen van Prinsterer


Elisabeth van der Hoop groeit, als dochter van een Groningse burgemeester, op in gegoede kringen. Vanaf haar vijftiende zit Betsy op een kostschool in Den Haag. In deze stad leert ze Guillaume (Willem) Groen van Prinsterer kennen.

Na hun huwelijk raakt Betsy nauw betrokken bij het Reveil, een christelijke stroming die oproept tot persoonlijke bekering en vroomheid op alle levensterreinen.
Later schrijft Willem dat door Betsy ook bij hem 'het geloof van zijn hoofd naar zijn hart is gegaan'. Ze heeft gedurende heel hun huwelijk veel invloed op hem.

Met name Betsy wordt de drijvende kracht achter het Reveil in Nederland. Ze kan in deze beweging haar geloof én haar maatschappelijke betrokkenheid vormgeven. Met name de zorg voor kinderen heeft haar hart. Zij die zelf kinderloos blijft en daar haar leven lang mee worstelt, strijdt te vuur en te zwaard voor haar weeskinderen, wanneer er een misbruikzaak aan het licht komt.

Edith Schouten schreef na jaren van studie en archiefonderzoek een prachtige roman over het leven van deze in haar tijd zeer geëmancipeerde vrouw van een vooraanstaand politicus. Bladzij na bladzij komt het Den Haag van de negentiende eeuw tot leven, van de voornaamste kringen tot de achterbuurten waar schrijnende armoede heerst.

Edith Schouten is schrijfster en een veelgevraagd spreekster. Ze woont in Arnhem. Eerder schreef ze onder meer Als een mus valt, Als ouder alleen, In vriendschap (met Irene van den Berg) en Maar ik leef nog. Dit is haar eerste roman.

  EAN: 9789051944372
  Auteur: 
  Uitgever: Wijnen, Uitgeverij Van
  Publicatiedatum:   24-04-2018
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 153 mm
  Breedte: 228 mm
  Dikte: 38 mm
  Gewicht: 656 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 448