Een aantrekkelijk evangelie

Naar een nieuwe ontmoeting met de westerse cultuur

EAN: 9789051945997
Publicatiedatum:  28-04-2021
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 72

    Bestelbaar , leverbaar vanaf 28/04/2021

Een boek dat ons leert om echt intensief na te denken over de rol van de kerk in ons land.

Het christendom neemt in het Westen af. Kerken in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Europa sluiten hun deuren in een versneld tempo. Hoe moet de kerk reageren?

In dit korte maar veelomvattende manifest betoogt Tim Keller, voorganger in New York en bestsellerauteur, dat deze achteruitgang ons ertoe zou moeten aanzetten om de missie van de kerk van de grond af te heroverwegen. Met de vroege kerk als gids moeten we als kerken en individuele christenen goed naar onszelf, onze cultuur én naar de Schrift kijken om te komen tot een nieuwe ontmoeting met de westerse cultuur, waarin het evangelie weer aantrekkelijk en geloofwaardig wordt voor een nieuwe generatie.

"Een ijzersterk geschreven compact boek. Een uitgebalanceerde combinatie van spiritualiteit en strategie. Een betoog waarin Keller beter dan ooit uitlegt dat christenen niet bij zichzelf moeten beginnen, maar bij de cultuur waarvan zij onderdeel zijn - een cultuur die sceptisch staat tegenover antwoorden, maar die gevoelig is voor goede vragen." (Tim Vreugdenhil)

In een uitgebreid nawoord bespreken de Amsterdamse kerkpioniers Tim Vreugdenhil en Jurjen ten Brinke hoe de ideeën van Keller in de Nederlandse situatie tot bloei kunnen komen. Ze doen dat in de vorm van een wederzijds interview.

Tim Keller (1950) is senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City.

Tim Keller (1950) is senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City.

  EAN: 9789051945997
  Auteur: 
  Uitgever: Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij
  Publicatiedatum:   28-04-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 140 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 8 mm
  Gewicht: 115 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 72