Huisbijbel Nbv Met Werk Van Kees De Kort

€ 35,00

  Toevoegen aan verlanglijst

EAN: 9789065393791
Publicatiedatum:  24-02-2020
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands

   Niet bestelbaar

Deze Bijbel met werken van Kees de Kort bevat de complete tekst van De Nieuwe Bijbelvertaling, aangevuld met een selectie van 44 werken van de Nederlandse schilder Kees de Kort. De helft van deze werken is nog niet eerder gepubliceerd in het Nederlandse taalgebied. Kees de Kort heeft zelf de selectie samengesteld uit zijn hele oeuvre van bijbelse voorstellingen die hij maakte voor kinderen en volwassenen. 

Naast de kunstwerken zelf bevat deze bijbel een artikel van theoloog/journalist Willem van der Meiden over het werk van Kees de Kort. Van der Meiden belicht dat werk tegen de achtergrond van de ontwikkelingen op het gebied van kinderbijbels vanaf de jaren 1960. 

Tevens is een interview opgenomen met Kees de Kort dat journaliste Thea Westerbeek speciaal voor deze Bijbeluitgave afnam. 

Deze Bijbel met werken van Kees de Kort is uitgebracht in een beperkte oplage bij gelegenheid van de 80ste verjaardag van Kees de Kort en als eerbetoon aan zijn werk. 

Kees de Kort is al meer dan 50 jaar actief in het illustreren van bijbelverhalen. Hij is zeer bekend vanwege de Kijkbijbel, die in vele talen vertaald is.

  EAN: 9789065393791
  Uitgever: Royal Jongbloed
  Publicatiedatum:   24-02-2020
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Voorraad:  Niet bestelbaar