EAN: 9789079859894
Publicatiedatum:  25-06-2018
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 128

    Bestelbaar , leverbaar vanaf 25/06/2018

In dit Leerhuis behandelt Otto de Bruijne de vraag: wat zegt de Bijbel over de gemeente?v

Een Leerhuis is het samen leren van de Bijbel en het scherpen van ons geloof en onze opvattingen. De leraar is zelf ook leerling en de leerling is ook leraar. In de Joodse traditie is ‘leren’ een doorgaand proces dat er niet allereerst op uit is om het enig juiste antwoord te vinden, maar meer om de juiste vragen te leren stellen. Dat is even wennen voor diegenen die graag van een ander willen horen hoe het precies zit en hoe wij ons moeten gedragen. Maar in de dagelijkse praktijk komen we steeds weer nieuwe problemen tegen en kunnen we niet even in een receptenboek kijken hoe we die problemen moeten oplossen. Wij blijven samen onderweg met elkaar en met Onze Vader. In dit Leerhuis behandelt Otto de Bruijne de vraag: wat zegt de Bijbel over de gemeente? Het zijn studies over diverse aspecten van het gemeente zijn: wat is haar basis, wie maken er deel van uit, hoe functioneert ze en wat is de relatie met de buitenwereld?

In dit Leerhuis behandelt Otto de Bruijne de vraag: wat zegt de Bijbel over de gemeente? Het zijn studies over diverse aspecten van het gemeente zijn: wat is haar basis, wie maken er deel van uit, hoe functioneert ze en wat is de relatie met de buitenwereld?

OTTO DE BRUIJNE Otto de Bruijne is naast theoloog, presentator, spreker en kunstenaar. Hij groeide op binnen de Gereformeerde Kerk als zoon van een predikant en besloot rond zijn twintigste over te stappen naar een evangelische gemeente. Hij was godsdienstleraar en werkte aan het einde van de jaren zeventig voor de hulporganisatie Tear. Hij maakte diverse programma's voor de Evangelische Omroep, zoals Otto in Afrika, Otto op zoek en Omega. De Bruijne is een veelgevraagd spreker in evangelische kringen. Zo heeft hij diverse keren gesproken tijdens de Pinksterconferentie van Opwekking. Daarnaast maakt hij theater en heeft hij verschillende boeken geschreven. Nu brengt hij zijn Leerhuis studies uit en werkt hij aan zijn Ottobiografie.

Inhoud 1 Jezus en de gemeente 2 Gemeente bèn je 3 Gemeente doe je 4 Vieren, Leren, Dienen 5 Liturgie, vrijheid en vorm 6 Zorg voor elkaar 7 Herder en leiding 8 Gemeente in de wereld 9 Gemeente en zending 10 Israël en de gemeente 11 Ruimte en veelkleurigheid 12 Geloofswegen en belevingen 13 Karakter en geloofsontwikkeling 14 Man en vrouw in de gemeente 15 Gemeente samen met gemeenten

  EAN: 9789079859894
  Auteur: 
  Uitgever: Scholten Uitgeverij B.V.
  Publicatiedatum:   25-06-2018
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 193 mm
  Breedte: 192 mm
  Dikte: 10 mm
  Gewicht: 187 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 128
  Reeks:   Leerhuis over
  Trefwoorden:   leerhuis;werken aan zijn of haar geloofsontwikkeling