Uittocht

Het Evangelie van Johannes

€ 18,95

  Toevoegen aan verlanglijst

EAN: 9789083080710
Publicatiedatum:  06-10-2020
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 400

   Tijdelijk niet beschikbaar

Nieuwe vergezichten en ontdekkingen in het Johannes evangelie

Het Evangelie van Johannes is een van de bekendste en meest geliefde boeken van de Bijbel. De beroemde tekst Johannes 3:16, de nachtelijke ontmoeting van Jezus met Nicodemus, de Samaritaanse vrouw, en de opwekking van Lazarus behoren tot de mooiste passages van het Nieuwe Testament.Maar wat gebeurt er bij het lezen van dit Evangelie als we ons realiseren dat het in de eerste plaats geschreven is voor Joden, en op bijna elke pagina het Oude Testament doorklinkt? Wie dit Bijbelboek zo op de voet volgt, ontdekt dat de Heere Jezus een nieuwe Mozes is, die Zijn volk wil verzamelen voor een nieuwe uittocht op de drempel van Gods Koninkrijk. Op deze manier valt er niet alleen een oorspronkelijk licht op het Johannesevangelie, maar wordt het ook op een nieuwe wijze actueel.Ds. Henk Poot is emeritus-predikant binnen de PKN en als theoloog verbonden aan Christenen voor Israël. Hij schreef diverse boeken, waarin hij duidelijk maakt dat we niet alleen het Oude Testament maar ook het Nieuwe Testament vaak met andere – Joodse – ogen moeten lezen. Hij geeft regelmatig seminars over de boodschap die hij in zijn boeken uitdraagt.

Dieptestudie van het verband tussen Oude en Nieuwe Testament. Met velen in Israël hunkeren naar de komst van de Messias

Ds. Henk Poot (1955) is emeritus- predikant van de PKN en als theoloog verbonden aan Christenen voor Israël. Hij begon als jeugdpredikant, werkte daarna als vloot-predikant bij de Koninklijke Marine en diende vervolgens als gemeentepredikant in meerdere Hervormde Gemeenten. Ook was hij vele jaren bestuurslid van het Evangelisch Werkverband. Waar hij steeds meer van doordrongen raakt, is hoe we niet alleen het Oude Testament, maar ook het Nieuwe vaak met andere ogen moeten lezen. Bezig zijn met Gods liefde voor Israël raakt de kern van je eigen leven met God. Henk Poot spreekt graag over de door hem geschreven boeken en geeft geregeld seminars.

  EAN: 9789083080710
  Auteur: 
  Uitgever: Scholten Uitgeverij B.V.
  Publicatiedatum:   06-10-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 170 mm
  Breedte: 241 mm
  Dikte: 30 mm
  Gewicht: 746 gr
  Voorraad:  Tijdelijk niet beschikbaar
  Aantal bladzijden: 400
  Trefwoorden:   dieptestudie;evangelie van johannes;henk poot;johannesevangelie;nieuwe testament;oude testament;scholten uitgeverij