Commentaar op Lucas 14-24

Jezus' passie

EAN: 9789490708634
Publicatiedatum:  03-04-2013
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 374

    Bestelbaar , leverbaar vanaf 03/04/2013

Eeuwenoude levensbeschouwelijke en religieuze tradities hebben voor velen hun élan verloren. Het leven raast voort en lijkt oneindig complex. Hoe vinden we de weg in dit leven, dat zo kostbaar en de moeite waard is? In welke richting zoeken we houvast? Waar ligt voor ons de bron van leven en waar de eenvoud? Het verhaal van Jezus is - ook na 2000 jaar - meer dan ooit relevant om deze vragen betekenisvol te beantwoorden.

Lucas heeft het gepassioneerde leven van Jezus historisch betrouwbaar beschreven. Deze zuivere en tijdloze inspiratiebron is zeker niet alleen bedoeld voor gelovigen. Ook in de tijd waarin het tweedelige geschiedwerk (het evangelie naar Lucas en de Handelingen) werd geschreven, rond 70 AD, was het al een publicatie voor het 'forum van de wereld'. Lucas' wereldboek is nog steeds uitermate geschikt voor allen die met zingeving, humaniteit en gerechtigheid bezig zijn, of voor mensen die uit historisch-culturele interesse één van de bronnen van de christelijke
beschaving willen bestuderen.

De lezer van Jezus' Passie hoeft niet vertrouwd te zijn met de Bijbel. Er is zelfs speciaal rekening gehouden met lezers, die in het geheel niet bekend zijn met 'kerk en geloof', of daar kritische kanttekeningen bij hebben. Het enige wat dit grondige werkboek vraagt is een open hart.

In het eerste deel, De oorsprongen van het geloof, is Lucas 1-4 besproken
als 'bijbels abc'. Vanaf Lucas 5, deel twee, Het verhaal van Jezus, wordt het
geheim verteld van Gods aanwezigheid en van zijn bevrijdende en helende werking. In dit derde deel, dat Lucas 14-24 uitlegt, wordt dit verhaal vervolgd en komt de passie van Jezus in het volle licht te staan, een stimulans om je eigen passie te vinden.

  EAN: 9789490708634
  Auteur: 
  Uitgever: Skandalon Uitgeverij B.V.
  Publicatiedatum:   03-04-2013
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 242 mm
  Breedte: 160 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 761 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 374