Naardense Bijbel

de volledige tekst van de Hebreeuwse bijbel en nieuwe testament

EAN: 9789490708917
Publicatiedatum:  20-01-2015
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 1600

    Bestelbaar , leverbaar vanaf 20/01/2015

De veelgeprezen Naardense Bijbel nu eindelijk op groot zakformaat (13x18 cm) met het dunste papier. Dit formaat is in zes uitvoeringen beschikbaar. Deze uitvoering heeft een soepele rode omslag van Vivella kunstleer.

De in 2014 herziene vertaling is nog dichter bij de grondtekst. De beeldende kracht van het originele Hebreeuws en Grieks komt daardoor nog beter naar voren. En nog preciezer worden eendere woorden of woordstammen in het origineel nu eender vertaald. Net als in de vorige edities is de tegenwoordige tijd de overwegende werkwoordsvorm en wordt de Godsnaam weergegeven door "de ENE".
Voorbeeld van letterlijk vertalen: in de Naardense Bijbel "wandelt Henoch met God" ipv "Henoch leefde in nauwe verbondenheid met God" (NBV, Gen. 5,28).


De Volkskrant: De Naardense Bijbel is een literaire prestatie van jewelste. Het nodigt uit tot verder lezen én tot nieuwe exegetische avonturen.

Bijbelhuis Zevenkerken: Voor wie nog twijfelt: ook de gereviseerde Naardense Bijbel is een goudmijn voor iedereen die echt geïnteresseerd is in de Bijbel, in 'wat er staat'.

EO-blad Visie: 'Ideaal en verrijkend voor (persoonlijke) Bijbelstudie'.
Beste waardering, vijf sterren.

Nederlands Dagblad: Wie heel dicht bij de grondtalen wil blijven en als taalliefhebber graag verrassingen tegenkomt, biedt deze uitgave veel stof tot overdenking.

Het Parool: Zijn taal is geïnspireerd, zijn zinnen leven, hij is eigenzinnig, uitzinnig vaak. Het geheel is niet alleen een wonder, maar vooral grote literatuur.


  EAN: 9789490708917
  Auteur: 
  Uitgever: Skandalon Uitgeverij B.V.
  Publicatiedatum:   20-01-2015
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 134 mm
  Breedte: 185 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 473 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 1600
  Trefwoorden:   rood;zakformaat